Айкидо и Тайша-Рю Кенджуцу

Българската група по Тайша-Рю на посещение в Италия - Тайша-Рю Кенджуцу в студио за танци Бадрия
Ниво
Всички нива
Тренировки
Понеделник 20:00 - 22:00 и петък 19:30 - 21:30

За Айкидо и Тайша-Рю Кенджуцу

Айкидо и Тайша-Рю-Кенджуцу са японски бойни изкуства с вековна традиция. Те съчетават физически и духовни аспекти, които ще променят вашата житейска философия. 

Айкидо

Айкидо е японско бойно изкуство, чиито корени датират от епохата на самураите.
 
Айкидо има специфична гледна точка към агресията, физическите и личностни противопоставяния. За разлика от много други бойни изкуства превърнали се в спорт, където има състезания и борба за надмощие – в Айкидо няма състезания и няма противник. Човека, с който си партнирате в изпълнението на техниките се нарича партньор, а не противник.
 
Айкидо е бойно изкуство, гледна точка към живота, може да бъде прилагано по много и различни начини, не само физически.
 
Айкидо често е смятано за неефективна бойна система, във връзка с това ще припомним нещо казано от създателя на Айкидо – Морихей Уешиба. Попитан дали Айкидо е твърдо или меко, той отговорил – „Айкидо е такова, каквото го приложиш“.
 
Айкидо е път за личностно развитие и начин на живот.
 
Айкидо е за цял живот.

Тайша-Рю Кенджуцу

Тайша-Рю Кенджуцу е традиционна японска школа датираща от периода Сенгоку (1467-1590) и е на около 450г. Неин създател е Маруме Курандо, който заедно с Ягю Муненори е един от най-успешните ученици на легендарния майстор на меча – Камизуми Но-Ками, създател на стила Шинкаге-Рю.
По онова време се е смятало, че има два най-разпространени стила Кенджуцу в Япония – Тайша-Рю в Западна Япония и Ягю-Рю в Източна. Традицията на Тайша-Рю се предава през поколенията без прекъсване до настоящия 15-ти Соке на стила.
 
Знаците с които е изписано името Тайша-Рю, могат да бъдат интерпретирани по няколко начина: Символите “タイ” (Тай) в името タイ捨 (Тайша), със своята необикновеност да бъдат изписани с азбуката Катакана, вместо с канджи – в този смисъл (Тай) може да се чете като “чакай” или “тяло”, докато (ша) – има значението “забрави” или “изхвърли”, всичко това прави името на стила да бъде интерпретирано като – “забрави за своето физическо тяло”, или просто го изхвърли.
 

За записване и информация

0896871791 - Велко Спасов

Инструктор

Айкидо и Тайша-Рю-Кенджуцу с Велко Спасов

Велко Спасов

Виж профила