Ориенталски танци с Виолета Вълчева - студио за танци Бадрия
violetaorientaldance.com

0887 750 088
Email: info@violetaorientaldance.com

Виолета Вълчева

Ориенталски танци

Моята мисия е да вдъхновявам жените да изразяват женствеността и емоциите си с помощта на ориенталските танци като едновременно с това популяризирам красотата, историята и разнообразието от стилове на това прекрасно изкуство. Искрено вярвам, че женското тяло е естествено предразположено да се движи в този стил, както и че всяка една от нас може да открие себе си в едно от многото лица на ориенталските танци.

Виолета Вълчева е сертифициран преподавател по ориенталски танци от утвърдената египетска школа Ahlan Wa Sahlan и професионалната сертификационна програма за ориенталски танци и египетски фолклор на Мохамед Казафи. Започва преподавателския си път през 2011 г., а през 2014 г. създава една от първите школи по ориенталски танци в България – Бадрия.

Преподавател

Дипломиран педагог със специалност биология от СУ „Св. Климент Охридски“ и сертифициран инструктор по аеробика, каланетика и стречинг от НСА „Васил Левски“, методиката й на преподаване е изпитана във времето и съчетава най-добрите практики от тези образования, и от многобройните уъркшопи и обучения по танци, преминати през годините.

Към момента Виолета преподава активно уроци по ориенталски танци за всички нива на деца и възрастни, както в студиото си в София, така и онлайн, провежда уъркшопи и семинари по ориенталски танци на фестивали и събития. Автор е и на единствения по рода си в България образователен курс за историята и стиловете в ориенталските танци Ракс Академя. От 2020 г. Виолета провежда и обучения за преподаватели по ориенталски танци.

В часовете по ориенталски танци с Виолета ще научите:

 • Техника на ориенталските танци за всички нива
 • Класически египетски стил
 • Египетски традиционни и фолклорни танци
 • Фолклорни танци от Близкия Изток
 • Ритми в арабската музика
 • Аксесоари в танца – воали, крила, ветрила, свещник, стик, мелая леф, сагат
 • Интересна информация за арабските танци, култура и традиции

Танцьор и хореограф

Кариерата й на хореограф и танцьор започва през 2010 г. Оттогава до днес има множество изяви на различни сцени, сред които:

 • Гост танцьор на международни фестивали по ориенталски танци и спектакли в България, Гърция, Франция, Египет, Унгария.
 • Хореограф и артист в шоу програми, заедно с професионалната бели денс шоу група Violeta Dance Company.
 • Участник в ТВ предавания по NovaTv, bTV, BNT, BNT1 (всички телевизионни участия и интервюта може да видиш ТУК)
 • Хореограф на годишните спектакли на школа по ориенталски танци Бадрия.
 • 2019 – 2020 – Танцьор в международната трупа за египетски фолклорни танци на Мохамед Казафи.
 • Гост танцьор на формати за културен обмен и популяризиране на арабските танци и изкуство, сред които „Ден на Африка“, „Изток в Парка – Фестивал на езиците и културите на Азия”, семинари, организирани от МОМ (международна организация по миграция).

Обучение

Виолета придобива знанията и уменията си, посещавайки многобройни фестивали, практически и теоретични уъркшопи по танци от 2010 г., като не спира да търси нови източници на вдъхновение и информация до днес.

 • 2010 – 2012 г. – основна техника на ориенталските танци с Евелина Папазова и Бояна Петрова в България.
 • 2012 г. – до момента курсове и фестивали по ориенталски танци в Египет, Италия, Гърция, Франция, Унгария, Испания, Чехия, Сърбия. По време на тези пътувания изучава техника и различни стилове в ориенталските танци предимно с преподаватели от Египет – Мохамед Казафи, Халед Махмуд, Тито Сеиф, Юсри Шариф, Мохамед Шахин, Гамал Сеиф, Карим Гад, Любна Емам, Ранда Камел, Уаел Мансур, Камелия, но също и с най-добрите хореографи от цял свят – Маюди Султан (Мароко), Мерседес Нието (Унгария), Несма (Испания), Елена Рамазанова (Русия), Лейла (Сърбия), Принц Каямер (Гърция) и др.

Част от курсовете, които преминава и счита, че са особено важни за нейното професионално развитие са:

 • 2014 – Пътешествие през Египет със Сахра Саида – курс посветен на различните етнически и социални групи в Египет и техните танци и нетанцови ритуали с елемент на движение.
 • 2015 – Танцовото наследство на Махмуд Реда – интензивен фолклорен курс с Несма – курс посветен на изучаването на техниката на Махмуд Реда – основоположник на танцовия театър в Египет и сценичните египетски фолклорни танци.
 • 2016 – Професионален курс за преподаватели по аеробика, каланетика и стречинг към НСА „Васил Левски“
 • 2019 – 2022 – Професионална сертификационна програма за ориенталски танци и египетски фолклор с Мохамад Казафи и Елена Дахабея
 • 2019 – Интензивен сертификационен курс за преподаватели на фестивала Ahlan Wa Sahlan в Египет

Виолета работи активно за подобряване имиджа на арабската култура и изкуство у нас. Нейната мисия е да популяризира красотата и богатството от стилове на ориенталските танци като едновременно с това научи посетителките да изразяват женствеността си и емоциите си през това красиво изкуство.