Cvetoslava Peneva - beli dens - Badriya Oriental Dance School

Цветослава Пенева

Ориенталски танци

“Ориенталските танци промениха живота ми – станах по-женствена, по-самоуверена и започнах да харесвам себе си. Ще се радвам да виждам такава положителна промяна и в бъдещите ми ученици. Аз успях, вие също можете!“

Цветослава мечтае да танцува откакто се помни, но най-близкия й досег с танца са тренировките по художествена гимнастика, с които приключва в тийнейджърска възраст.

Страстта си към ориенталските танци открива по време на един от уроците с Виолета Вълчева в школа по ориенталски танци Бадрия в края на 2020 г. Благодарение на регулярните класове и семинари, които посещава, за кратко време постига шеметни резултати. Натрупва танцувален опит като солист и танцьор в група по време на спектаклите на школа Бадрия, както и на различни фестивали по ориенталски танци.

Постижения

 • 1-во място в категория ориенталски танци – любители на фестивал Sofia Open, 2022
 • 2-ро място в категория „Изгряващи звезди“ на международния фестивал по ориенталски танци Нур, 2022 г.
 • 1-во място в категория ориенталски танци – групи любители заедно с други танцьори от школа по ориенталски танци Бадрия, фестивал Sofia Open, 2023
 • 1-во място в категория Rising Stars – египетски фолклор на международния фестивал по ориенталски танци Хез Я Уез, 2022 т.
 • 1-во място в категория ориенталски танци – професионалисти на фестивал Sofia Open, 2023
 • 2-ро място в категория ориенталски танци – професионалисти на фестивал Sofia Open, 2023
 • 1-во място в категория ориенталски танци – професионални групи заедно с други танцьори от школа по ориенталски танци Бадрия, Sofia Open, 2023

Обучение

 • 2020 – до момента – посещава уроци по ориенталски танци с основен преподавател Виолета Вълчева
 • 2022 г. – Ракс Академия, курс за историята и стиловете в ориенталските танци
 • 2022 – 2023 – уъркшопи на международни фестивали по ориенталски танци в България и чужбина с Мохамед Казафи, Любна Имам, Карим Гад, Мохамед Шахин, Шахрзад (Египет), Принц Каямер (Гърция), Джазира (Полша).
 • 2023 – курс за преподаватели в ниво начинаещи 1 с Виолета Вълчева

Цветослава се влюбва не само в танца, но и в египетската култура. Нейното любопитство я отвежда на вълнуващи пътешествия до Египет, където освен уроци по танци, се запознава и с местните нрави и обичаи. Вдъхновена от тях започва да учи арабски език.

Забавен и любопитен факт за Цвети е, че през 2013г. участва в танцовия формат със състезателен характер “Магаданс предизвикателството“. От общо над 2000 кандидат танцьори, тя успява да се класира във финалните 38 участника, чиито изпълнения се излъчват в телевизионен ефир.

Освен преподавател по танци, Цвети е и инструктор на водачи на МПС – професия, която е считана за предимно мъжка. Самата тя твърди, че ориенталските танци много й помагат да открие женствеността си.